joi, 20 ianuarie 2011

Salata de fasole boabe cu ceapa coapta si slanina

E o salata extrem de satioasa, isi justifica numele de salata prin modul in care se face, din punctul meu de vedere. Noi practic am mancat-o tot cu ... salata, de varza cruda ori de varza murata :). S-au potrivit bine. Mi-am adus aminte, cand stateam la bunici, in perioada postului, mancam "pasula sleita cu curechi", fasolea eventual cu ceapa calita, iar varza murata facuta ca un fel de papricas ceva mai subtire. Cu lipie calda :). Incredibil de bun, imi dau lacrimile cand ma gandesc la gust :)).

Pentru mancarea asta am folosit: fasole boabe fiarta, ceapa coapta, slanina, usturoi ras fin; stropita cu otet balsamic, putin ulei, condimentata cu sare si boia de calitate. Un amestec destul de comun, dar va zic ca gustu-i foarte misto, mai ales dupa ce-si ia fasolea aroma de usturoi. A, as fi pus si gogosar murat, dar nu mai aveam. Daca nu vreti sa mancati "salata cu salata", amestecati inclusiv varza cu fasolea si restul ingredientelor. Eu le-am preferat separat de data asta. Se poate varia dupa plac, ca la orice salata :).

Salata de varza proaspata e simpla, doar cu sare, piper si foarte putin otet.  

 
Cea de varza murata e cu ulei de dovleac.


Vacuta e si ea cu noi azi :).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu