luni, 17 ianuarie 2011

Papricas de pui

O mancare tare bunuta, asta mai ales pentru ca am facut-o cu pui de casa. Si cu multe legume, ca sa fie dulce si aromata. Lasata sa fiarba incet, ca sa se "topeasca" legumele si sa devina saftoasa, iar carnea sa se desprinda de pe os. 

Am facut papricasul din aripi si copane, restul a mers la ciorba. In prima faza am pus toata carnea la fiert (cu ceapa si radacionoase si sare) si-am scos bucatile pentru papricas dupa ce-a dat supa in clocot. Intre timp, am taiat mare legumele: 3 ardei rosii, 2 cepe si 2 morcovi; pe langa ele, vreo 6 catei de usturoi, tocati maruntel. 

Am pus carnea la rumenit in putin ulei si unt, plus un catel de usturoi zdrobit. N-am lasat-o foarte mult, doar cat sa prinda culoare. Am adaugat toate legumele, jumatate din cantitatea de usturoi, am condimentat cu sare si boia, am turnat o canita de vin si-am lasat la innabusit. Dupa vreo 15 minute, am turnat apa pana la nivelul legumelor, am pus capacul si mi-am vazut de treburi. Inainte sa fie gata mancarea, am potrivit de gust, am pus restul de usturoi, patrunjel si gata. Foarte buna o iesit, ideea e sa fie lasata sa fiarba incet de tot. Si na, sa folositi pui crescuti cat de cat in libertate. Am tot vazut la Dana puiul asta, nu l-am incercat, dar pare sa fie asemanator cu ce primesc eu de la bunica-mea. Ceva mai dolofan, astia care mai scapa in gradina is mai supli :), dar cred ca-i oricum mai bun decat majoritatea :).






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu