luni, 31 ianuarie 2011

Paine integrala cu iaurt

Asta e cea mai reusita paine a mea de pana acum. Mi-a placut si consistenta miezului, si coaja, si aspectul, tot. Am folosit:  450 g faina integrala, 50 g faina alba (ratacita intr-o punga:) ), 75 g iaurt, 250 ml apa, 2 lg ulei, o lg-ta zahar, sare, samburi de floarea soarelui, seminte de in, un plic de drojdie si faina alba pentru framantat. Se procedeaza ca la orice paine de casa, doar ca am lasat aluatul initial la dospit o ora si jumatate, nu m-am obosit prea tare cu framantatul in etapa a doua si odata modelata si asezata in vasul de dat la cuptor (uns cu ulei), am lasat-o la crescut o ora (de obicei las 30 de minute). Am obtinut un miez mult mai aerisit si o coaja bine bronzata, foarte crocanta, contrastand foarte misto cu consistenta miezului. Buna de tot pita asta!



Cu Shrek :).



 Cu zacusca de la mama.


Ziua 2.

Un comentariu: