joi, 27 ianuarie 2011

Omleta cu ardei si ceapa si dovlecei cu iaurt

Sunt in etapa "omleta zilnica". Sau ouale zilnice. Eu, care nu consum oua de obicei, dar imi place omleta. Nu cred ca o sa ma tina prea mult, anyway, nu mi se pare de rau, mai ales in combinatii sanatoase, cu multe legume. Si-am observat ca practic nu mi-e foame aproape toata ziua dupa o gustare de genul asta. 

So, a fost ziua cu omleta cu ardei, ceapa si patrunjel, 2 linguri cu iaurt pentru amestec, sare, piper si boia din aia buna; ceapa si ardeiul calite in ulei si unt (da, am un pattern si precizez ca pun cam 1/2 lingura ulei si un varf de cutit mai generos de unt; ajunge atat), turnate ouale batute cu iaurt si patrunjel, lasata omleta la rumenit, intoarsa, fiecare cum poate. Am asezat totul pe o felie de paine integrala de casa (by the way, the best bread so far, o s-o arat :)), am pus si cateva felii de piept de pui afumat, iar deasupra un fel de tzatziki cu dovlecei cruzi: taiati felii subtiri, sarati si piperati, stropiti cu zeama de lamaie si ulei de masline, adaugat un catel de usturoi ras, apoi amestecati cu iaurt. Foarte, foarte buni, superalternativa la sosul cu castraveti :). Clar ca puteti adauga ce legume doriti in plus: morcovi, ardei, broccoli, chiar conopida cruda, frunze de spanac, leurda, mi-ar placea si cu ciuperci crude, marinate in prima faza. Eu gandesc acum in termeni de verdeturi, ca din ele simt nevoia sa consum. Cu anumite exceptii, gen sos caramel cu banane, in perioada asta :).



Gustare cu porcusor cu tot. Sau pentru porcusor :), tinand cont ca am pus strat dublu din fiecare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu