vineri, 14 ianuarie 2011

Chec ultrapufos cu ciocolata si stafide

Un checulet din seria "sunt masochista, fac retete din revista", insa o incercare culinara ultrafericita pentru mine. Da, e un chec banal, dar va zic ca asa pufosenie nici la mama n-am mancat, de fapt, niciunde. Are o textura extrem de fina, nu e sfaramicios si se topeste cumva in gura. N-am citit reteta bine, abia cand m-am pus sa-l fac am constatat ca la ingrediente era trecuta si ciocolata, dar la metoda de lucru au uitat s-o includa. Am topit-o iute pe aburii oalei in care fierbea fasolea si-am adaugat-o.

Iaca reteta, eu am injumatatit cantitatile, ca mai aveam doar un pachet de unt. By the way, ei zic sa fie cu margarina, eu zic sa fie cu unt:

250 g faina
250 g unt
175 g zahar
4 oua
2 linguri cacao
2 lg-te praf de copt
150 g ciocolata - preferabil amaruie, zic eu
50 ml frisca lichida
scortisoara - eu am pus si nucsoara
50 g stafide
1 lingura rom - eu am pus caisata :)
coaja rasa de lamaie - nu am mai pus, as fi pus ghimbir, dar am uitat de el :)
zahar pudra - pentru infatisarea finala :)

Se bate untul moale spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale (se mixeaza dupa fiecare) si aromele (scortisoara, nucsoara), plus romul. Am mixat bine compozitia asta si apoi am adaugat frisca lichida, am mai mixat cateva secunde la viteza mica. Apoi am cautat ciocolata printre randurile de la ziar si n-am gasit-o la partea cu prepararea, asa ca m-am gandit s-o topesc si s-o adaug, daca tot era pregatita. A fost de bine :). Am mixat again, apoi am "cernut" faina in amestec cu praful de copt si cacaua in compozitie, am pus stafidele (tinute in apa calda + alcool in prealabil si bine stoarse, presarate lejer cu faina) si-am omogenizat bine. Am dat la cuptor la 175 de grade, cam trei sferturi de ceas, ori pana iasa scobitoarea curata. Am pudrat cu zahar dupa racire, pozele sunt din ziua 2, ca cele din seara coacerii au iesit cam nasol. Mai vreau sa-l fac cu ciocolata alba in combinatie cu neagra, probabil marmorat. Trust me, e un chec simplu, dar quite impressive in felul lui :)). 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu