duminică, 2 ianuarie 2011

Cartofi si radacinoase la cuptor

Nu am gatit eu mancarea asta, ci colegul :). Se pun la fiert cartofii si radacinoasele (am avut morcov si patrunjel, merge si pastranacul ori telina) in apa cu sare, se lasa sa fiarba cat sa ramana al dente. Se scurg bine de apa, dar nu se scot din oala in care au fiert, se stropesc cu ulei si otet balsamic, se condimenteaza. Apoi se agita oala cu capacul pus, ca sa fie acoperite legumele de otet si ulei si se pun in tava pentru cuptor. Se lasa 25 - 30 de minute, pana prind crusta usor rumena, apoi se scot si se preseaza usor cu instrumentul de pasat cartofii pentru piuré. Se dau din nou la cuptor pentru inca juma' de ora. A, se mai pune si usturoi lasat intreg in tava, eu as mai fi pus si ceapa, dar oricum nu mai aveam. Sper ca am redat bine etapele de gatit, eu doar am mancat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu