marți, 18 ianuarie 2011

Baghete din faina integrala

Sunt baghete facute din 800 g faina integrala si 200 g faina neagra, aprox. 600 ml apa calduta, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de zahar, 2 plicuri de drojdie si sare. Deci reteta clasica, acelasi procedeu de lucru ca si pana acum, doar ca am vrut sa mai variez putin cu forma, am facut 3 baghete, o chifla mica si o impletitura. Iar de data asta am sarit peste etapa doi de framantat, le-am modelat doar. Aluatul din fainurile astea se framanta mai greu, e mai pietros, ca sa zic asa. La tipul asta de aluat chiar prinde bine masina de paine. Painea a iesit buna, n-au crescut foarte tare baghetele, dar multumitor. Ar fi trebuit sa le coc in 2 ture sau in 2 tavi, asa s-au lipit una de alta si n-au mai avut loc. Sunt curioasa in cat timp se termina :). De data asta am o poza si cu painile inainte de coacere, lasate la crescut in tava: 


Dupa 45 de minute (par rumene, nu-s :), e de la soare): 


Si coapte: 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu