luni, 31 mai 2010

Cartofi cu praz si masline, de post

Am avut eu niste tentative de a tine post, dar nu mi-a iesit :). Mi-a iesit in schimb o mancare simpla si buna, cartofi scazuti cu praz si masline. Se caleste prazul cu ceva morcov si ardei rosu, se adauga cartofii si apa cat sa-i acopere. Se poate pune si o lingura - doua de pasta de rosii sau de ardei. Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand sunt cartofii aproape gata, se adauga maslinele, usturoiul si verdeata.  Foarte bun si de incercat si cu carnati sau slanina de casa :).



My cannelloni attmepts :)

Mie imi plac tare mult pastele astea pentru ca le putem umple cu ce ne e pofta si se potriveste la gust, se poate improviza destul de usor cu ce se afla prin frigider, cand nu-i timp prea mult de gatit. Sunt la (abia) a doua tentativa, prima a fost cu filling de branza de vaci si niste cas mai sarat, loboda, ceapa, ceva usturoi, condimente si verdeata, imbaiate intr-un suc de rosii bestial de la buna-mea si presarate cu cascaval afumat. Au fost foarte bune la gust, dar au iesit cam ... pleostite :P, ca de  altfel si cele ce urmeaza. Ingredientele sunt cele din poza de mai jos, lipsete doar branza:



Am tocat marunt ciupercile, usturoiul si verdeata, le-am calit in unt si am amestecat apoi cu branza, verdeata, sare, piper si boia; am fiert 3-4 minute pastele - trebuie avut grija in timpul fierberii, ca nu vreti sa vi se lipeasca de fundul oalei :) - si le-am umplut cu amestecul. Am asezat frumos in tava unsa cu unt, impreuna cu cateva ciuperci ramase, am turnat sucul de rosii si nu m-am zgarcit deloc cu cascavalul :). Gata in 20 de minute, excelente! Vor mai urma cu siguranta si alte variante, nu ma las pana nu ies si frumosi :)!