duminică, 26 decembrie 2010

Prajituri de Craciun

Am ales sa fac prajituri cu fructe uscate si alune&migdale, doua feluri simple doar: un chec si prajitura cu blat din albusuri a Laurei Adamache. E o prajitura foarte buna si potrivita pentru Craciun. Cum nu pot renunta la masochismul meu de a incerca prajituri din unele reviste romanesti cu retete (unde stim bine ca una e in poza, alta in reteta), am facut checul asta. Care in revista se cheama cozonac si e si cu framantat. Ei bine, eu nu am reusit sa framant nimic, deci am obtinut un chec foarte gustos. Reteta: 

500 g faina
175 g unt
175 zahar pudra
250 branza cremoasa - am folosit mascarpone
3 oua
125 ml lapte
1 praf de copt
50 g alune
3 limguri coniac/rom
coaja rasa de lamaie si portocala
50 g migdale
100 g stafide
100 g caise uscate 
zahar vanilat pentru ornat - eu nu l-am mai pudrat

Se freaca untul moale cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga unul cate unul ouale, se omogenizeaza dupa fiecare. Adaugam crema de mascarpone (tot la temperaura camerei), mixam pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam pana la omogenizare completa, apoi punem fructele uscate si alunele + migdalele, alternand cu laptele. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor pentru aprox. o ora. E un chec cu miezul usor umed, cu aroma de lapte, a placut la toata lumea. 



Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu