luni, 20 decembrie 2010

Paine semialba

Cand eram mica si stateam la bunici la sat, se gasea la Cooperativa o paine cu un gust tare bun, dolofana si cu coaja crocanta. Acum n-am mai vazut niciunde. Ca sa regasesc cumva gustul, am refacut painea asta, dar cu aceeasi cantitate din fiecare tip de faina: 250 g faina alba, 250 g faina neagra, 350 ml apa calduta, 1 lingurita miere, 1 plic drojdie si sare. Nu a iesit ca aceea, care era mult mai aspra, altfel, in orice caz. O sa mai incerc, eventual o sa integrez si o parte de faina de macinis integral, sa vedem ce iasa :). Am vrut sa o dau la copt in vas uns cu ulei, ar fi fost mai gustoasa, dar pana la urma am modelat aluatul. 

Painea facuta asa e pufoasa si consistenta in acelasi timp, daca o faceti, dublati cantitatile ingredientelor, ca se termina repede, ca orice paine de casa. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu