miercuri, 1 decembrie 2010

Chiftele la cuptor

Nu mai facusem de mult chiftele. Ultimele au fost diferite de astea, in sensul ca am pus multe legume si multa paine, nu a predominat carnea. La astea a fost mai multa carne. Am folosit: 500 g carne de porc macinata, o ceapa tocata fin, 1 morcov si 3 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, 3 felii de paine tip bagheta (deci mai mici) inmuiate in apa, o lingura de faina, un ou, patrunjel proaspat, tocat cat mai marunt si 2 pumni (mici :P) de samburi de nuca, sfaramati cu ciocanul de batut carne. Initial am vrut sa-i macin la robot, dar m-am razgandit. Nu am folosit pana acum nuca la chiftelele cu carne, pot zice ca da bine in compozitie. S-a simtit aroma si bucatelele crocante nu incomodeaza cu nimic, dimpotriva. 

Am framantat bine de tot amestecul condimentat clasic (sare-piper-boia), fiecare poate sa-l aromeze cum doreste. Am modelat chiftelele si le-am dat la cuptor, in tava acoperita cu hartie de copt, le-am mai intors din cand in cand. Nu au iesit uscate, imi pare rau ca n-am avut si ardei, le da o aroma faina. Inca o data, prefer varianta "coapta" pentru orice tip de chiftele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu