miercuri, 1 septembrie 2010

Tarta cu prune, cu aluat (foarte) fraged

Incredibil de buna aceasta tarta, care poate fi facuta si de cei foarte neexperimentati, ca mine :). Se face si se coace repede si o sa surprinda prin fragezime si parfum. Eu am facut-o cu prune, se pot folosi orice fructe de sezon. Ne trebuie: 

400 g de faina
200 g unt
1 pac zahar vanilat
3 galbenusuri
1 praf de copt
300 g zahar
300 g fructe

Fructele se lasa la macerat cu zahar, intre timp se mixeaza faina cernuta + praful de copt cu untul moale, zaharul (eu de obicei folosesc zahar pudra), zaharul vanilat si galbenusurile pana la omogenizare completa. A iesit o pasta fainoasa, foarte consistenta. Eu am mai pus si scortisoara in amestec. Am adaugat prunele si am asezat compozitia intr-o tava pentru tarte, am lasat la copt pentru aprox. 30 de minute (la aragazul meu) in cuptorul preincalzit, la reteta zice 35 - 40. Foarte buna!


2 comentarii: