miercuri, 8 septembrie 2010

Galbiori cu mamaliga - 2 in 1 :)

Am gasit galbiori proaspeti la supermarket si m-am tot gandit ce sa fac din ei, fara mare bataie de cap. Asa ca am facut mamaliga cu galbiori la un loc, la cuptor. Am pus la calit ceapa si usturoi cu putina boia, am lasat sa se-nmoaie; am adaugat galbiorii si vreo doua linguri de unt si numai un strop de vin alb, am lasat totul la innabusit. I-am scos din cratita si am turnat in locul lor apa calda pentru mamaliga. In mamaliga am mai pus niste branza rasa, iar la sfarsit am incorporat galbiorii si ceva patrunjel si marar tocat. Am pus totul intr-un vas de yena uns cu ulei, am presarat branza rasa si boia deasupra si am lasat la cuptor pana s-a rumenit. Intentionasem sa includ si ceva slanina, dar am zis c-o fi de-ajuns, totusi n-o venit iarna inca :). Nu prea pricep de unde imi vin poftele astea pentru mancaruri grasute, indiferent de vreme. Dar mi-as dori sa ma comport ca o silfida mai degraba ;). 

Mancarea scoasa din cuptor: 


Am asociat cu porc fript si mujdei, mi-ar fi placut enorm cu varza acra sau alte muraturi, dar n-am apucat sa le pun inca. Nu se prea vad galbiorii, stiu, am facut totul in graba ca era tarziu si ne era foame :) (inclusiv pozele). Mai am ciupercutze de inca ceva, nu stiu exact ce, probabil cu mult unt :). 

4 comentarii:

  1. salivez de-a dreptul,ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu acuma experimentez cu ciupercile astea, dar imi plac:)! ideea ii sa fie foarte proaspete. multumesc:)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,e cam 'grasuta'dar asta nu inseamna ca nu e buna!arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. asa-i, Carmen, tin minte ca o fost bun :). mai rar si bun, asta-i regula :)

    RăspundețiȘtergere