joi, 12 august 2010

Ciorba usoara de cartofi

Initial nu am vrut sa zic pe blog despre ciorba asta, ca e chiar simpluta, dar a iesit asa de buna, ca pana la urma zic :P. Am folosit vreo 6 - 7 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei, o ceapa, 3 rosii marisoare decojite si sa fi fost vreo 10 catei de usturoi, din aia tineri, deci mai mititei, cu camasa mov :). Am pus la calit mai intai ceapa cu morcovul si ardeiul, apoi am adaugat si bucatile de cartof, le-am mai lasat putin si am turnat apa calda, am lasat sa fiarba la foc domol. Spre final am pus rosiile, iar inainte sa sting focul, am pus usturoiul tocat maruntel, patrunjel proaspat si leusean uscat, ca din ala am :). Am acrit cu zeama de lamaie si-am condimentat doar cu sare si piper, spre surprinderea mea, am inceput sa folosesc rar spre deloc concentrat de legume, ceea ce-i chiar cool! Poate si de aia a iesit asa buna zama :), in orice caz, rolul principal il au rosiile, i-au dat un supergust, la fel si usturoiul.


Buna si cu iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu